Het reinigen van uw zeilen

Door het tijdig schoonmaken van uw zeilen kunt u er voor zorgen dat de coating van het doek behouden blijft. Een voorbeeld van zo’n coating is de anti-schimmel of vuilafstotende coating. Deze coatings krijgen het zwaar te verduren door moeder natuur. Aan de binnenkant van de tent ontstaan vaak de bekende weervlekken/schimmelvlekken. De buitenkant krijgt na verloop van tijd te maken met algen, vervuild water (regenstrepen), ‘cadeautjes’ van vogels, etc. Door deze verontreiniging tijdig schoon te maken en te verwijderen verlengd u de levensduur van uw tent.

Daarbij komt ook nog dat het er wel heel mooi uit ziet als zowel de boot als de tent en zeilen er strak en verzorgd bij staan. Maar er zijn nog meer redenen om uw zeilen te reinigen. Zo is het niet goed voor uw gezondheid om tijd door te brengen in een schimmelrijke omgeving.

Zelf reinigen

Het reinigen van een tent gebeurt met handwarm water en een zachte borstel, zonder daarbij te gaan schrobben! U borstelt met water uw tent zelf voorzichtig schoon.

Als dit niet voldoende is zijn er speciale reinigers ontwikkeld die veilig gebruikt kunnen worden om in de verontreiniging van uw boottent te trekken en deze los te weken. Na het reinigen met een schoonmaakmiddel moet de kap goed afgespoeld worden. Er mogen geen zeepresten achterblijven. Vervolgens kunt u met een speciale protector het doek weer wapenen tegen weervlekken en algengroei. Ook zorgt deze protector ervoor dat het doek weer een nieuwe waterafstotende laag krijgt.

In onze shop hebben we een grote voorraad schoonmaak artikelen specifiek voor zeil en tentdoek en kunnen wij u adviseren over welke reiniger en/of protector u nodig heeft voor uw specifieke toepassing. Wilt u graag een schoonmaak artikel bestellen of eens langskomen om te kijken wat het beste voor u van toepassing is? Neem dan contact met ons op.

Laten Reinigen

Ook het laten wassen van zeilen kunnen wij voor u faciliteren. In grote baden wordt met behulp van speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen het vuil, alg en schimmels langdurig losgeweekt en vervolgens rustig afgespoten. Na droging wordt het doek opnieuw geïmpregneerd zodat het weer voor langere tijd water en vuil afstotend is. Alle bootkappen worden door na het wassen gecontroleerd. Losse of versleten stiksels en of ritsen kunnen wij in overleg met u herstellen of vervangen. Op deze manier ontvangt u uw bootkap weer in perfecte conditie retour.

Wilt u graag uw zeilen laten schoonmaken door ons? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag!